Kvinden bag navnet

Mit navn er Anne Berg Andersen. Inden jeg i 2019 startede op som selvstændig indretningskonsulent, har jeg arbejdet som indretningskonsulent i forskellige møbelhuse i mere end 20 år og besøgt flere hundrede familier i deres hjem og hjulpet dem med deres indretningsudfordringer.

 

En lang historie kort

For efterhånden mange år siden flyttede jeg efter endt uddannelse som designer til København og blev ansat i IKEA som indretningskonsulent. Her arbejdede jeg i mange år med at indrette og style de små miljøer, som er rundt omkring i varehusene. Det var super spændende og lærerigt, fordi der hele tiden skulle indrettes i forskellige stilarter. Men på et tidspunkt fik jeg behov for at komme endnu tættere på kunderne – jeg ville løse indretningsudfordringer hjemme hos folk. Derfor startede jeg som indretningskonsulent i møbelbutikken Anton Dam på Frederiksberg i København. Her fik jeg mulighed for at hjælpe mange private kunder med at indrette deres hjem og fik en masse erfaring med at mikse arvestykker og kunst med såvel dyre designklassikere som prisvenlige IKEA-møbler og loppefund.

Efter 17 år i København vendte jeg i 2014 tilbage til Nordjylland og slog mig ned i Aalborg sammen med min mand og vores to børn. Samtidig startede jeg som indretningskonsulent hos Høgh Møbler i Aalborg, hvilket har sendt mig ud på et hav af spændende indretningsopgaver i løbet af de seneste 6 år, primært i private hjem, men også i sommerhuse, virksomheder og fremvisningsboliger.

Indretning handler ikke om dyrt design

Og nu er jeg så landet her. Med fødderne under mit helt eget skrivebord.

Min motivation for at starte op som selvstændig indretningskonsulent er uden tvivl den store glæde, jeg så tit har oplevet, når jeg fx har hjulpet en familie med en indretningsudfordring, de måske har kæmpet med længe. Og selvsamme families glæde, når de indser, at professionel hjælp til indretning ikke behøver at være en stor omkostning, men derimod kan være en fornuftig investering – og en måde at undgå fremtidige fejlinvesteringer på.

Hele udgangspunktet i min tilgang til indretning er, at professionel hjælp til indretning er for alle. Jeg kan hjælpe alle, der fx gerne vil gøre deres hjem ”mere hjem” – uanset om boligen er fyldt med designklassikere, arvestykker, IKEA-møbler, loppefund eller et miks. Indretning handler ikke om dyrt design, men om at bruge det, man har, og som betyder noget for en – måske kombineret med en ny sofa, nye lamper eller en ny farve på væggen.

Mine opgaver er meget forskellige

Jeg har blandt andet hjulpet:

  • Kunder, som er flyttet ind i et nybygget hus og har haft svært ved at gøre det hyggeligt.
  • Kunder, hvis børn er flyttet hjemmefra, som har brug for nytænkning af huset.
  • Kunder, som har brug for en komplet møbleringsplan over et nyt hjem.
  • Kunder, som flytter fra stort til småt – eller omvendt.
  • Kunder, som har brug for hjælp til ophængning af billeder og placering af pyntegenstande.
  • Kunder, som skal gøre deres bolig salgsklar.
  • Sammenbragte familier, som har brug for fleksible løsninger til skiftende antal familiemedlemmer fra uge til uge.
  • Kunder, som blot har brug for en idé til indretning af et hjørne i huset, der ikke fungerer.
  • Kunder, som har brug for at få ”ryddet ud” i møbler og nips, så rummene kan fremstå enkle og overskuelige.